8 βήματα για να μεγαλώσετε το χώρο σας

Χρησιμοποιήστε ''έξυπνα''έπιπλα

Το να επενδύσετε  σε έπιπλα που εξυπηρετούν πολλούς σκοπούς είναι ένας έξυπνος τρόπος για να εκμεταλλευτείτε το χώρο σας στο έπακρο. Ένα υποπόδιο με αποθηκευτικό χώρο για παράδειγμα σας βοηθάει να ''κρύψετε'' τις κουβέρτες ενώ συγχρόνως είναι ένα τέλειο κάθισμα.

 

 

Προτιμήστε απαλές αποχρώσεις για τους τοίχους

Μπορεί τα σκούρα χρώματα να εξιτάρουν τη καλλιτεχνική σας πλευρά αλλά η αλήθεια είναι οτι μικραίνουν τους χώρους. Προτιμήστε ανοιχτές αποχρώσεις  του μπλέ,πράσινου,γκρί ή κίτρινου στους τοίχους σας.

 

Επιλέξτε τη σωστή φωτοταπετσαρία

Η χρήση της  ταπετσαρίας σε ένα μικρό χώρο μπορεί να κάνει θαύματα. Διαλέξτε ταπετσαρία με θέμα έναν ανοιχτό ορίζοντα, θέα πόλης ή ένα μονοπάτι και δώστε άλλη διάσταση στο χώρο που ζείτε.

 

Δώστε αέρα στα έπιπλα σας

Ορισμένες φορές κυριαρχεί η  αντίληψη οτι με το να κολλάμε τα έπιπλα στους τοίχους κερδίζουμε χώρο,όχι πάντα. Μπορεί ένα έπιπλο να δείχνει πολύ καλύτερα όταν φαίνονται όλες οι πλευρές του. Δώστε στα έπιπλα σας τον αέρα που χρειάζονται, είτε είναι το κρεβάτι σας είτε ο καναπές σας όπου μπορεί να δείχνει τέλεια στο κέντρο του σαλονιού με μία μικρή ραφιέρα στη πλάτη του. 

 

Μαζέψτε τα

Τα τραπέζια με πρόσθετα φύλλα μπορούν να επεκταθούν αναλόγως τη περίπτωση είναι μια πολύ χρήσιμη προσθήκη για τις μικρές τραπεζαρίες

 

Δημιουργήστε ένα ξεχωριστό ταβάνι

Μπορεί να έχετε ακούσει οτι ένα λευκό καθαρό ταβάνι ανοίγει τον χώρο, ώμος με το να προσθέσετε στο ταβάνι σας κάποια υφή με χρώμα ή σχήματα θα τραβάει τα βλέματα δίνοντας την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου ύψους,

 

Το μικρό δεν είναι απαράιτητα καλό

Είναι έυκολο να υποθέσετε οτι σε ένα μικρό δωμάτιο πρέπει να τοποθετούμε μικρά έπιπλα, σωστα; Και ώμος στη πραγματικότητα θα δημιουργήσετε ένα πολυ πιο άνετο δωμάτιο τοποθετώντας ένα επιβλητικό έπιπλο και αποφεύγοντας να γεμίσετε το χώρο με πολλά μικρά -και στην ουσία άχρηστα-  έπιπλα.

 

Χρωματική τάξη

Σε έναν μικρό χώρο ακόμα και τα μικρά αγαπημένα σας αντικείμενα μπορεί να δείχνουν παράταιρα. Φροντίστε να βάλετε τάξη στα διακοσμητικά σας, τα βιβλία ή τα βάζα σας τοποθετώντας τα αρμονικά βάση του χρώματος τους. 

 

 

 

*Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ολόκληρου του κειμένου η τμήματος αυτού χωρίς τη σχετική αναφορά στη σελίδα